Engelsk Trädgård: Sarah Ravens

Jag älskar hennes bok ”The Bold and Brilliant Garden”. Har följt henne i massor av artiklar i engelska trädgårdstidningar, om odling och arrangemang av snittblommor och om odling och tillagning av grönsaker. När jag upptäckte att Sarah Raven bor just i det område vi skulle till, höll jag verkligen alla tummar för att det skulle gå att komma dit och besöka hennes trädgård…. Text och foto: Åsa Langefors

Jag letade mig fram till hennes hemsida, såg att hon hade öppen trädgård ett par dagar varje år. Dock inte just när vi var där. Men det fanns en shop som var öppen oftare, så kanske….tänkte jag. Och mailade iväg en förfrågan. Och väntade och väntade. Inget svar. Snyft, bara att ge upp Sarahs trädgård för den här gången. Men så, två dagar före avresa kom ett svar fårn hennes assistent. Visst var vi välkomna dit, shoppen var öppen, trädgården fick vi gå i, men ingen guidning erbjöds. Fine with us!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Långt ut på vischan, på smala, snirkliga grusvägar for vi, trodde vi åkt fel, vände ett par gånger. Väl där erbjöds vi kaffe och hälsades välkomna av den bedårande lilla labradorpudelvalpen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alldeles utanför huset, som hon bor i tillsammans med maken Adam Nicolson, sonson till Vita Sackville-West och Harvey Nicolson, har hon anlagt sin ”Bold and Brilliant Garden”. Inte högsäsongen för den just nu, men kul att få se i alla fall. Den här rosen är ju bara helt magnifik!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I Sarah’s lilla vagn ville vi alla så gärna bo! Hur bedårande är den inte! Har sett i någon artikel att hon och barnen flyttar ut här på sommaren, slår upp dörrarna på natten och njuter det frodiga trädgårdsnattlivet på nära håll.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så rundar vi gaveln på huset som är ateljé, kursgård, butik, kontor och kommer ut rosenträdgården. Lite tidigt för rosor ännu, bara några enstaka i blom. Visst är det läckert med den raka gången, kantad av bulliga buxbomsklot och där innanför härliga buskrosor och mängder av brosnfänkål!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DSC_3174 (2)

 

P1011382.JPG

Men det är ju köksträdgården som är grejen. Den vi helst vill se.

P1011367.JPG

Förutom att vara författare ordnar Sarah kurser i odling av och hur man arrangerar och använder snittblommor (hon blandar gärna perenner och sommarblommor), odlar grönsaker och lagar mat. Köksträdgården är del av hennes ateljé och arbetplats. Sarah’s trädgård var verkligen en storfavorit hos oss under resan, mycket för att den till skillnad av de andra, var en levande trädgård, som odlas för att den har ett syfte, mer än bara att visas upp.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi inspirerades av hennes fina bondbönsodlingar, vilket fick mig att så bondbönor nu i våras.

Och visst fanns det Bold and Brilliant här med! Jag bara älskar den här kombinationen!

DSC_3200 (2)

Innan vi åkte vidare ut på de snirkliga grusvägarna, såg vi oss omkring och njöt av den fantastiska utsikten!

Läs mer om Sarah här: https://www.sarahraven.com/

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s