Vallmofrukost hos Elisabeth och Hans

_MG_5559

Vore jag akvarellkonstnär skulle jag gladeligen använda Elisabeth  och Hans trädgård i Västergötland, som ateljé. Med breda penseldrag av silver och grått och ljusgrönt är den redan som en tavla i sig, med smalare stråk av blommor i rosa, lila, vitt och blått. ”Helst skulle jag vilja ha bara vitt och blått, men det smyger sig då och då in blommor i andra färger”, säger Elisabet. ”Men gult vill jag inte ha.”

Som egna akvareller är bilderna som ramas in av hennes spaljé ut mot åkrarna. Här kommer solen upp på morgonen och här har Elisabeth placerat sin och Hans frukostplats i morgonsolen.

_MG_5736

Utanför spaljén sträcker Mellbyslättens bördiga jordbrukslandskap ut sig, och bildar det motiv som spaljén ramar in på trädgårdsväggen. Med musikaliskt ackompanjemang därtill av lärkornas ihärdiga drillar blir konstverket en hel installation för alla sinnen.

Skulle man tröttna på den magnifika utsikten över gårdar och vetefält, kan man vila sin morgontrötta blick på den nyanlagda rabatten bredvid. Här vävs blommor av olika slag in i varandra. Perenner som nejlikor, silvriga martorn, liljor, lavendel varvat med sommarblommor som den fyllda, lila opievallmon. Den sistnämnda en vanligt förekommande växt i Elisabets och Hans trädgård.

_MG_5819

”Ja, den frösår sig vilt och kommer upp lite varstans. Jag drar upp massor med plantor, men här tänkte jag att den skulle få vara”.

Alla dessa milda färger i både blommor och blad, ger trädgården en sällsamt rofylld känsla. Förstärkt av den omgivande skogens höga träd (på andra sidan trädgården).

Trädgårdsdelen framför deras vackra, egenhändigt byggda hus visar vi om ett par dagar. Ni bara måste se den snygga gång upp till huset!

Deras fina uteplats invid berget, som de fått att blomma kan du se på i det här inlägget.

 

3 kommentarer

 1. Deras trädgård påminner bitvis om Tasha Tudors! Jag är ute efter en liknande effekt i min blivande rabatt runt orangeriet…
  Ha det gott!/Laila

 2. Frukost bland vallmor, hur mysigt låter inte det! Längtar, åtminstone till frukost under äppelträdet.
  Ang bondbönor och höst/vintersådd:
  Bondbönor kan man verkligen så tidigt, men vänta till tjälen gott ur jorden och de värsta frostnätterna är över.
  Allt gott
  Anette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s