Mumsig, fräsch vintergrönska

┬® M Norrby-1034

Häromsistens groddade vi alfalafa, mungbönor mm. Läs inlägg här. Men ett annat sätt att odla fram späda gröna skott på vintern är att så ärtor i jord. Blötlägg ärtorna över natten och så dem i en kruka med jord.

Klipp sedan av dem när de vuxit upp ca 10 cm och har 3-4 bladpar. De växer snart igen och kan skördas åtminstone en gång till. Skotten har en härligt grön smak och passar lika bra i sallader, som dekoration till olika maträtter, som en soppa exempelvis, som i smoothie.

┬® M Norrby-0994

 Riktigt vårfint blir det på fönsterbrädan med de sirliga, spirande ärtskotten i färgglada, roliga krukor!

Text och foto: Monika

 

Annonser

2 comments

  1. Vackert och nyttigt! Nu blev jag påmind om att jag ska lägga mina solrosfrön i vatten så jag kan stoppa dem i jorden imorgon. Sen har jag snart solrosskott att äta.
    //Eva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s