62 kronorsväxthuset

Häromdagen besökte vi Lillebeths förra trädgård i Hälsingland, och kände av den allestädes närvarande själen där, bland blommor, ruiner och ängeln. Idag tittar vi lite närmre det urvackra, patinerade, lilla växthuset som hon byggt själv – inte bara en utan två gånger! Om själen i Lillebeth’s trädgård kan du läsa här.

Today we revisit Lillebeth’s soulful, magical garden in Northern Sweden, to examine her old green house a little further. She payed about 6 Euro for it all together, using old windows and wood, only byuing some nails.

lilleb växthus1_MG_7552

”Sextiotvå kronor har det kostat allt som allt”, säger Lillebeth stolt.

Fönsterna låg bortglömda i en lada till på hennes förra gård och bara väntade på att få komma till användning igen. En dag insåg hon att de ju kunde användas till ett växthus! De 62 kronorna gick till några spikar – brädor fick hon också tag på gamla. När det sedan blev dags att flytta hit till Näsviken kunde hon bara inte skiljas från sitt älskade väsxthus! Och hon visste ju precis hur det skulle byggas ihop igen. Så det fick följa med!

lillebeth tittin_MG_7517

Då, i slutet på 80-talet, när andra byggde växthus för att odla tomater och gurka, gjorde Lillebeth sitt växthus till ett lusthus, för lässtunder och vinkvällar i ljuslyktors fladdrande sken.

pelargon_MG_7554

Några enstaka perlargoner, en petunia och en fuchsia är vad som bor här i växtväg. En gammal spetsgardin skuggar växterna från solens starkaste strålar.

stolar_MG_7524

Utanför växthuset finns en av trädgårdens många sittplatser. Här sitter man tryggt med egen änglavakt.

växthus_MG_7525

 

utsikt_MG_7561

 

 

 

 

Annonser

3 comments

  1. Hon har en underbar trädgård och ett alldeles fantastiskt växthus! Jag har ett växthus av plast och det är jag nöjd med. Odlar inte så mycket där utan har det mest för att njuta i, t ex ta ett glas vin på kvällen.
    Kram Eva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s