Åh, april! Då är det ju dags att…

Äntligen, äntligen april! Jag tror nästan att det är min favoritmånad på hela året. Allt tar sin början, allt ligger framför oss, ingen gång under året är trädgårderandet roligare än i april. Rensa rabatter gödsla, så, omskola….Ja, det är mycket att stå i i April! Det är nu vi…

…plockar, studerar, njuter av vitsipporna i skogen och i trädgården. Jag bara älskar min blåa ‘Royal Blue’, till vänster ovan. I nya numret av Allt om Trädgård (6/2016) kan ni läsa vårt växtporträtt om vitsippor.

┬® M Norrby-0368

…lagar ogrässoppa  Lika delar ramslök, som ni kan läsa mer om här, nässlor och kirskål. Så himla gott, nyttigt och riktigt vårigt!

pallkrage1

…börjar så utomhus direkt i pallkragarna. Morötter, ärtor, sallat, spenat, rädisor och mangold. Bland annat.

┬® M Norrby-4113

…röjer och städar och förbereder uterummet (Åsa) och växthuset (Monika) för säsongen. Är vi sent ute, tycker ni? Kan tänkas, men såna är vi. Inte så förtjusta i städning, så när solen riktigt värmer och man bara längtar efter att få sitta därute, då först kommer städmotivationen!

┬®mnorrby-9791…drar igång med träffar i varandras trädgårdar i trädgårdsgruppen som jag startade i vår by i fjol. Vi träffas med oregelbundna mellanrum och besöker varandras trädgårdar. Håller kontakten genom vår facebookgrupp, väldigt smidigt! I nyaste numret av Allt om Trädgård (6/2016) kan ni läsa vårt reportage från en av gruppmedlemmarnas, Karins, vårträdgård.

britt ros rabatt_MG_7088

… beskär rosorna. Oavsett vilken regel man följer är april bra tid i stora delar av landet. Mer om tajming av rosbeskärning i ett inlägg snart!

DSC_0220 …planterar ut första omgången med bondbönor i pallkragarna. De såddes i slutet på februari och har bott i uterummet i tre veckor. Ungefär samtidigt sås en andra omgång. Inne den med.

20

… fikar, lunchar, äter frukost ute så ofta det bara går! Och tänk, tänk om man till och med kan få göra sig en rabarberpaj!

…åker på trädgårdsmässan i Stockholm, Nordiska Trädgårdar. Trots mycket kritik om dominans av mat istället för trädgård, brukar den ändå vara inspirerande och trevlig att besöka. Jämfört med vår skånska motsvarighet, Hem och Trädgård, är det väldigt myckety trädgårdsmontrar och utställningar på Nordiska trädgårdar. Jag gillar att så många trädgårdsföreningar har monter till exempel. Monika får representera Trädgård På Djupet där i år för jag ska ut och resa. Först på konferens till Cambridge, sedan med ett kompisgäng till Frankrike, just när mässan går av stapeln. Jag håller som vanligt utkik efter fina trädgårdar och parker när jag är på vift.

Text: Åsa Foto: Bondböna, Åsa, resten Monika

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s