Mysigaste sittplatsen om våren!

Ni minns väl Gullan, med alla tulpanerna som bara dyker upp av sig själv i trädgården? Läs annars här: https://tradgardpadjupet.wordpress.com/2016/04/22/tulpaner-som-kommer-av-sig-sjalv/.  Gullan har inte bara massor med tulpaner i sin trädgård. Hon har också fixat i ordning flera mysiga sittplatser på olika ställen och med olika syfte. Där hon kan sitta och dricka kaffe och halvslumra, där hon kan äta middag, där hon kan dricka morgonkaffe och titta utöver den vackra trädgården. Allra härligast är nog ändå den under äppelträdet.

Tulpan 7 _7035-4

Ni ser? Där bakom tulpanhavet? Med äppelblomningen som ett vitt tak över vilstolen?

Tulpan 29 _7524-25

Gullan har gått igenom en period av utbrändhet och då, när man som bäst behöver samla nya krafter, är platser för återhämtning och avkoppling extra viktiga i trädgården. Sittplatserna ska helst vara platser där man kan vila ögonen på en vacker växt eller en hörna, där kaffet smakar extra gott eller där man skönt slumrar till en kort stund. Gullan har sett till att ha flera sittplatser, för olika tillfällen på dagen och på året.

Tulpan 24_7408-21

Matplatsenligger på den stenlagada lilal ”innergården” näsrmst huset.

Tulpan 28 _7472-24

En grupp med ett runt bord och några restaurerade gamla stolar i solen ute på gräsmattan. Där ryms både lunch, fika och frukost, allt efter behag.

Tulpan 27 _7470-23

-De flyttar in under transparantblancheträdet när tulpanblomningen är över, ler Gullan. Stommarna till stolarna hittade jag på loppis, och lät göra nya sitsar på dem. De flesta av mina trädgårdsmöbler har jag köpt billigt på loppisar och antikaffärer. Även dem upp vid huset. Och bänken längst ner i trädgården.

Tulpan 3_0522-29

Så samlar Gullan nya krafter under ett äppelträd, på terrassen och inte minst på knä i sina rabatter. I denna trädgård som hon förvaltar under ett antal år. Åt nästkommande ägare och åt dem snällt återkommande tulpanerna.

Tulpan 26_7448-22

Katten Nisse har sina egna sittplatser i trädgården. Här har han full utsikt över fåglarna  i den avlånga radhusträdgården.

Tulpan 5_7019-1

Fast det är skönt med en lite skuggigare plats när solen gassar för bra….

Text: Åsa, Foto: Monika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s