Höstmässa hos Mäster Grön

Igår var vi inbjudna på Höstmässa/Öppet Hus till Mäster Grön i Helsingborg och Blomsterfrämjandet. En trevlig kickstart på vardagslivet efter semestrar och resor.

Syftet var att visa nyheter för hösten och mestadels handlade det om utplanteringsväxter för krukor. Lite svårgreppbart med rader med hyllvagnar fyllda med inplastade växter i krukor. Vad var nytt och vad var gammalt?

DSC_7487-01

Men i Blomsterfrämjandets del sprudlade både inspirationen och kreativiteten. Här fick man göra sitt eget arrangemang och välja ut sin favorit bland medhavda växter och låta sig fotas med denna.

IMG_20160817_133309

Monika valde grönkål. Jag valde en hortensia (den i mitten nedan).

Egentligen tyckte jag inte att jag såg s jättemycket nyheter för mig. Däremot massor med alunrot, Heuchera. Och de är ju alldeles suveräna att ha som bas i krukplanteringar. Så sådana ser vi gärna mer av. Helst med namn på, och inte samlade under en ”Mix” som på Plantagen

IMG_20160817_132912-01

Vem behöver blommor till såna här blad?

IMG_20160817_133044

Tänk om vi kan få se mer skugglilja, Tricyrtis, i krukor och plantskolor framöver! I krukorna kanske inte sniglarna hittar dem….

DSC_7490

Bäst var ändå att träffa Instagramvänner och kollegor. Här bjuds det på lunch i solskenet med Instaprofilerna Annika @annicagronbalans, Catarina @cat.persson, Lydia @tradgradsdrommar.lydia, Annika @annikasnaturligating samt också Cecilia @formochfloratradgard och Kristina @kridar1 som inte syns på bild.

IMG_20160817_133006

Text och foto: Åsa

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s