Ljuskalender 5

Sol eller gråväder – det är alltid otroligt skönt att komma ut i naturen. På promenad, löptur, cykeltur eller kanske skidtur. Man tänker så bra i skogen, för små samtal med sig själv, reder ut oklarheter och inre dispyter i lugn och ro. Och nog gör en timma i skogsljuset skillnad dessa mörka decemberdagar.

Lyckas man få in en gnutta skogskänsla i sin trädgård uppstår det magi. Och ännu mer magiskt kan det bli om man kan göra tvärtom, och få in trädgården i skogen.

© Monika Norrby-7102

En rhododendronrabatt inne bland skogens granstammar….Alltså, finns det något bättre sätt för en rhododendron att framhävas på?

© Monika Norrby-7124

Det tog många år för Jan och Carola, som skapat denna ”skogsträdgård” i Östergötlands skärgård, att klura ut hur de skulle vinna kampen mot de väletablerade, höga träden. Som Jan, beskrev det, ”granarna och ekarna för sitt eget krig och det finns inte en chans att de ska släppa in några små rhododendronplantor där”.

© Monika Norrby-7097

Först sedan de lärt sig att göra våtbäddar, fick azaleor och rhododendron en chans att etablera sig. Och växa till sig och få fånga soltrålarna som silas så vackert genom de höga trädkronorna….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s